Programma

Zaterdag 3 september

Programma zaterdag 3 september 2022

13.00 – 17.00 uur

UITmarkt van Noordenveldse Kunst & Cultuur.

Zou het niet mooi zijn wanneer het festival “Wat ’N Kunst”  2022 het begin is van een jaarlijkse traditie om de eerste week van september het nieuwe culturele seizoen in Noordenveld af te trappen

Om daar een voorzichtig begin mee te maken komen er op De Brink zaterdag 3 september

diverse infostands van : de stichting “Wat ’N Kunst” ,de Drentse Uitmaand, Kunstencentrum K38, de Culturele Kring Roden,  de Teken en Schildergroep Roden, De Norger Varvers, theater Roden de Winsinghof, Museum Havezate Mensinge , de Foto en Filmclub,, en anderen.

U kunt daar ook luisteren naar taalwever Egbert Hovenkamp II , die een terplekke poeem komt schrijven en vervolgens uitspreken.

 In de informatiestand van Museum Havezate Mensinge worden die zaterdag gratis toegangskaarten gegeven voor een bezoek aan het museum op zondag.

Tijdens “Wat “n Kunst” heeft theater de Winsinghhof open huis en kunt u er gratis films gaan kijken.


Op de Heerestraat komt u op diverse plekken kunstenaars, musici, dansers, dichters enzovoort tegen. Zij laten u kennis maken met hun kunst, op sommige plekken kunt u uitgenodigd worden om mee te doen, op andere plekken kunt u genieten van de demonstratie.

De Heerestraat en de Brink zijn dan ook de plekken waar u in aanraking kunt komen met het rijke Noordenveldse culturele leven.

Diverse optredens worden o.a. verzorgd door Popkoor Puur, Roder Girl Choristers, Chantykoor De Landrotten, Muziekvereniging en showband Noordenveld, muziekvereniging Oranje, Dance Devotion,  dichters, de Teken en Schildergroep Roden, fotografie en levend schaken

Mariahoeve en de Roder Girl Choristers en TSR staan ook met een infokraam op de Herestaat. 

In de informatiestand van Museum Havezate Mensinge worden die zaterdag gratis toegangskaarten gegeven voor een bezoek aan het museum op zondag.